BARSZCZ Z WARZYWAMI I PARÓWKAMI- PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki po obraniu opłukać, pokroić w kostkę, wsypać do niewielkiej ilości wrzącej osolonej wody, ugotować do miękkości. Ugotowane wa­rzywa połączyć z fasolą dodając ją wraz z wywarem, w którym się gotowała. Dodać buraki, ziemniaki, tak­że razem z wywarem, i pastę pomidorową. Pastę można zastąpić pomidorami świeżymi lub mrożonymi. Te ostatnie przed włożeniem do zupy trzeba umyć, obi ać ze skórki, pokroić w plasterki lub drobne cząstki i lek­ko poddusić z tłuszczem. Boczek, ugotowany z fasolą, drobno pokroić, dodać do zupy. Parówki obrać ze skórki, pokroić w poprzek, każdą na 3—4 kawałki, włożyć do zupy, zagotować, odstawić. Zaprawić zupę śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i pie­przem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu. Przy porcjowaniu zupy trzeba równomiernie podzielić pa­rówki. Każdą porcję zupy wzbogacić pietruszką, ko­perkiem i szczypiorkiem. Podawać z ciemnym pieczy­wem lub z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną czy jęczmienną okraszoną słoniną. Dobrym uzupełnieniem takiego jednodaniowego obiadu będzie surówka owoco­wa z sosem waniliowym.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone