BIGOS STAROPOLSKI- SKŁADNIKI

BIGOS STAROPOLSKI. 50 dag kapusty kwaszonej, 50 dag słodkiej białej kapusty, 40 dag cebuli, 50 dag wołowiny, 50 dag tłustej wieprzowiny, 20—30 dag boczku wędzonego, 20 dag slo- nlny, 10 dag chudej kiełbasy, 2 listki laurowe, sól, pieprz, ‚cukier* ziarna jałowca.Cebulą obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Słoninę oczyścić, pokroić, ogrzewać na małym ogniu. -Gdy się wytopi tłuszcz, dodać cebulę, lekko zrumienić. Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, umyć, osą­czyć, drobno poszatkować, wymieszać z podrumienioną cebulą dodając jednocześnie kapustę kwaszoną. Mfęso wołowe i wieprzowe oczyścić, umyć, pokroić na -niewielkie kawałki. Boczek oczyścić, pokroić w pla­sterki, lekko podsmażyć.  

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone