CIASTA „RZADKIE”

Ciasta ,,rzadkie” wy­rabia się w misce za pomocą łyżki drewnianej lub trzepaczki. Posiadacze robotów elektrycznych mogą te tradycyjne narzędzia zastąpić silą mechaniczną. Wy­robione ciasto poddaje się tzw. obróbce termicznej — gotowanie (kluski), smażenie (np. naleśniki) lub pie­czenie (placki). Z klusek i makaronów można przyrządzać wiele atrakcyjnych zapiekanek, które dzięki dodatkom pro­duktów białkowych mogą stanowić podstawowe potra­wy. Na zapiekanki można także przeznaczać ciasta naleśnikowe. Naleśniki w całości lub pokrajane w tzw. ..łazanki” czy makaron stanowią podstawowy skład­nik zapiekanek z grzybami, kapustą, owocami, mięsem itp.Pożądanym dodatkiem do potraw mącznych są sosy i obowiązkowo warzywa. Te ostatnie najlepiej poda­wać w postaci surówek.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone