DOPRAWIANIE I ZALEWY

  1. Oczyszczone z kości i błon mięso owinąć szczel­nie płótnem zwilżonym octem. Przechować w przy­krytym naczyniu w chłodzie. Oczyszczone z kości i błon mięso natrzeć solą wymieszaną z dowolnym zestawem przypraw sma­kowych. Przechować w przykrytym naczyniu w chło­dzie.Oczyszczone mięso obłożyć pokrajanymi warzy­wami (cebula, seler, marchew, pasternak, pietruszka), oprószyć pieprzem, skropić olejem. Przechować w chło­dzie w przykrytym naczyniu.Oczyszczone mięso zalać zalewą przygotowaną z octu rozcieńczonego wodą (1/3 octu) z dodatkiem soli i przypraw smakowych (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie, goździki, kolender, jałowiec, estragon, roz­maryn, majeranek, czosnek). Zestaw przypraw dosto­sowujemy do upodobań domowników. Wodę z octem i przyprawami trzeba zagotować i ostudzić. Mięso za­lewa się zimną zaprawą, przykrywa i umieszcza, np. w zimnej piwnicy.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone