KAPUSTA NADZIEWANA W SOSIE POMIDOROWYM- PRZYGOTOWANIE

Przyprawić do smaku solą i pie­przem. Liście kapusty ostrożnie poodchylać, pomiędzy uchylonymi listkami układać ściśle nadzienie. Kapu­stę można nadziać również inaczej: ściąć górną część, ostrożnie wydrążyć środek, napełnić nadzieniem. W każdym przypadku należy główkę po włożeniu na­dzienia obwiązać starannie nitką bawełnianą. Następ­nie ułożyć w rondlu, podlać gorącym rosołem lub wy­warem, dodać drobno posiekane 2 cebule i pokrojone w talarki marchewki oraz łyżkę tłuszczu. Gotować pod przykryciem około 30 minut. Pomidory umyć, pokroić, dodać do gotującej się kapusty. Gdy się rozgotują, wy­jąć kapustę szeroką perforowaną łopatką, wyłożyć na okrągły półmisek ustawiony na parze, przykryć. Sos przetrzeć przez sito, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Kapustę polać sosem. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone