KOTLETY BARANIE DUSZONE

KOTLETY BARANIE DUSZONE. 4 kotlety baranie z kostką (około 1/2 kg), 1 łyżka smalcu, 5 dag boczku wędzonego, 3 ce­bule, 3 ząbki czosnku, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżka pasty pomidorowej, 5—6 suszonych śliwek, sól, pieprz.Mięso oczyścić, umyć, pokrajać na porcje, lekko zbić, obrumienić na smalcu. Boczek oczyścić, pokrajać w plasterki lub słupki, obrumienić z dodatkiem po­siekanego czosnku. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka. Bitki ułożyć w rondlu, oprószyć pieprzem, dodać boczek z czosnkiem i cebulę, podlać winem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Śliwki umyć, wydrylować, pokrajać i dodać do duszącego się mięsa po 30 minutach. Równocześnie dodać pastę pomido­rową rozprowadzoną kilkoma łyżkami wody. Udusić do miękkości. Podawać z dodatkiem pieczonych ziem­niaków, zielonego groszku i surówek

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone