KRUPNIK NA ŻOŁĄDKACH Z DROBIU- PRZYGOTOWANIE

Warzywa pokroić w drobny makaronik. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w piórka, wymieszać z warzywami, posolić i poddusić z dodatkiem masła, zalać wrzącą wodą, nastawić do gotowania. Ziemniaki pokroić w słupki, włożyć do go­tujących się warzyw po 10 minutach ich gotowania. Ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa z ziem­niakami połączyć z ugotowaną kaszą z żołądkami, do­dać śmietanę, przyprawić solą do smaku. Podawać bez­pośrednio po przyrządzeniu, posypując każdą porcję zieloną pietruszką posiekaną z koperkiem. Krupnik, traktowany jako obiad jednodaniowy, podaje się naj­częściej z dodatkiem ciemnego pieczywa. Odpowiednim deserem będą owoce lub surówka owocowa i herbata.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone