ŁĄCZENIE ZE SOBĄ

Łączenie potraw mącznych z dodatkiem warzyw ma duże znaczenie ze względu na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej. Jesteśmy narodem „kartoflarzy”. Większość rodaków obiad bez ziemniaków uważa za obiad nieudany. Od biedy tolerujemy jeszcze makarony. Potrawy z kasz zdegradowane zostały przez opinię publiczną do dań poślednich. Sądzić należy, że na tę krzywdzącą ocenę kasz wpłynęła powszechna nieumiejętność ich przy­rządzania, bo kasza o konsystencji kitu czy plastycz­nej gliny na pewno entuzjazmu nie wzbudzi. Kasza umiejętnie przyrządzona jest zdolna zaspokoię naj­wybredniejsze nawet gusty. Dodatek warzyw i pro­duktów zawierających białko zwierzęce (mleko, jaja, mięso) uczyni z niej potrawę pełnowartościową to znaczy zawierającą niemal wszystkie składniki, któ­rych organizm potrzebuje.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone