MIĘSO MROŻONE

W sprzedaży niejednokrotnie występuje mięso mro­żone. Mrożenie jest jedną z najlepszych metod kon­serwowania produktów. Jednak wartość odżywcza i smak potraw z mrożonek zależy od sposobu odmra­żania. Jedyną prawidłową metodą rozmrażania produk­tów jest odmrażanie powolne, przeprowadzane w nis­kiej temperaturze. Taki sposób zabezpiecza bowiem przed wyciekaniem soków, a z nimi wartościowych składników odżywczych. Rozmrażanie w temperatu­rach wyższych, nawet w temperaturze pokojowej, po­woduje utratę soków. Dlatego jedynym zalecanym spo­sobem może być rozmrażanie w domowej lodówce (w dolnej jej części).Mrożone mięso należy przyrządzać bezpośrednio po rozmrożeniu, pamiętając, że po rozmarznięciu ulega szybkiemu zepsuciu. Rozmrożonego produktu nie wol­no powtórnie zamrażać.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone