OGÓRKI NADZIEWANE

OGÓRKI NADZIEWANE. 4 cienkie ogórki (każdy długości 12 15 cm), 25 dag ugotowanego mięsa wieprzowego albo z kury czy ryby o małej ilości ości, 1/2 szklanki sosu majonezowego, 1 czubata łyżeczka musztardy, 1 łyżka keczupu, 3—4 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego z zieloną pietruszką, sól, pieprz.Ogórki umyć, obrać. Każdy ogórek przekroić na pół w poprzek, wydrążyć nasiona. Wnętrze ogórków lekko oprószyć pieprzem. Mięso ugotowanej ryby dokładnie oczyścić z ości. Przygotowane mięso kury, wieprzo­winę czy rybę drobniutko posiekać, wymieszać z so­sem majonezowym, keczupem, musztardą i zieleniną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Amatorzy ostrzejszego nadzienia mogą dodać 2—3 ząbki drob­niutko posiekanego i roztartego z solą czosnku. Przy­gotowanym nadzieniem napełnić „z czubkiem” wy­drążone połówki ogórków. Końce połówek skroić rów­no, aby można było każdą napełnioną połówkę prosto ustawić. Napełnione nadzieniem ogórki ustawić na pół* misku, ozdobić cząstkami pomidorów. Podawać na ko­lację z dodatkiem pieczywa lub wykorzystać jako przy­stawkę.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone