PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM- SKŁADNIKI

PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM. 8—12 strąków pa­pryki, 30 dag mięsa wieprzowego zmielonego dwukrotnie w maszynce, 3 łyżki tartej bułki, 1 jajko, 1 główka czosnku, 50 dag warzyw mieszanych (marchewka, pietruszka, seler), 20 dag cebuli, 4 łyżki oleju lub oliwy, 6 łyżek posiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz. Zmielone, mięso wymieszać z tartą bułką, dodać jaj­ko, 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki i 3—4 ząbki roztartego z solą czosnku. Masę dokładnie wy­robić drewnianą łyżką, dodając 2—3 łyżki wody. Przy­prawić do smaku solą i pieprzem. Strąki papryki umyć, odkroić u nasady szypułki, oczyścić z pestek, wypłu­kać. Wnętrze strąków lekko oprószyć solą i pieprzem, a następnie napełnić przygotowanym nadzieniem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone