PIERÓG Z KAPUSTĄ I MIĘSEM- PRZYGOTOWANIE

Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę i udusić z dodatkiem oliwy lub oleju sojowego. Gdy cebula zacznie żółknąć, dodać pieczar­ki, udusić, osolić. Przygotowane grzyby połączyć z ugo­towaną kapustą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Uduszone mięso pokroić w kostkę. Jajka na twardo obrać ze skorupek, pokroić w cząstki. Mięso wymie­szać z kapustą. Ciasto rozwałkować na grubość około 3/4 cm, formując prostokątny placek. Przez środek plac­ka wzdłuż ułożyć nadzienie z kapustą, obłożyć cząstka­mi jajek, zlepić boki ciasta formując podłużny pieróg. Przenieść ostrożnie na blachę. Wstawić do piekarnika o temperaturze około 150°C, upiec rumieniąc równo­miernie na jasnozłoty kolor. Podawać na gorąco z do­datkiem sosu pomidorowego lub masła stopionego jako samodzielną potrawę lub bez dodatków do zup czys­tych. Pieróg z zupą pomidorową czy barszczem może stanowić atrakcyjny posiłek jednodaniowy. Taki obiad warto uzupełnić deserem w postaci surówki owocowej.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone