PIERÓG Z KAPUSTĄ I MIĘSEM- SKŁADNIKI

PIERÓG Z KAPUSTĄ I MIĘSEM. 50 dag mąki, 20 dag ttluszczu (masło, margaryna „Vita”), 4 dag drożdży, 1 jajko, -3—4 łyiki śmietany, sól, 30 dag skrawków z pieczeni wieprzo­wej lub drobiu duszonego, 75 dag białej kapusty, 1 szklanka mleka, 20 dag cebuli, 10 dag pieczarek, 2—3 łyżki oliwy lub oleju, 2 jajka ugotowane na twardo, 4 lyiki posiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz.Mąkę przesiać na stolnicę, dodać rozkruszone droż­dże i masło lub margarynę, dokładnie posiekać nożem, dodać jajko i śmietanę, zarobić ciasto nożem, a na­stępnie szybko zagnieść, wyłożyć do miski, przykryć, pozostawić na 15—20 minut. Kapustę oczyścić z ze­wnętrznych uszkodzonych liści, umyć, poszatkować, wsypać do garnka z wrzącym mlekiem, osolić zamie­szać, gotować kilka minut w odkrytym rondlu, następ­nie przykryć, ugotować do miękkości. W trakcie go­towania płyn powinien odparować. Pieczarki oczyścić, umyć, poszatkować. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone