POLĘDWICA WOŁOWA PIECZONA W PERGAMINIE- PRZYGOTOWANIE

Gdy nasza polędwica już  się obrumieni, zmniejszyć dopływ gazu, skropić wodą i dopiec. Czas pieczenia: 20—30 minut. Polędwica przyrządzona w ten sposób doskonale na­daje się do podawania na zimno. Kraje się ją w lekko skośne, cienkie płatki, najlepiej ostrym długim nożem do wędlin. Pokrajane płatki ułożyć na długim półmi­sku. Najefektowniej wygląda wówczas, gdy obok rzędu płatków polędwicy ułożymy szynkę czy kiełbasę lub cielęcinę ładnie pokrajaną. Półmisek dekoruje się czą­stkami jaj ugotowanych na twardo, jarmużem i grzyb­kami lub śliwkami z octu. Jako dodatek należy podać sos tatarski. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone