POLĘDWICA WOŁOWA PIECZONA W PERGAMINIE- SKŁADNIKI

POLĘDWICA WOŁOWA PIECZONA W PERGAMINIE. 1 polędwica wołowa, 10 dag słoniny lub wędzonego boczku, 1/2 łyżki estragonu, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżki rozmarynu, 1/2 cytryny, 1 łyżka oliwy lub oleju sojowego, sól i pieprz. Polędwicę umyć, oczyścić z błon. Słoninę pokrajać w długie, cienkie paski i naszpikować nimi polędwicę. Drobno posiekany i roztarty z solą czosnek wymieszać z rozmarynem i estragonem. Przygotowaną polędwicę skropić równomiernie sokiem z cytryny i natrzeć mie­szaniną ziół i czosnku. Pozostawić w przykrytym na­czyniu w lodówce lub spiżarni na 12—18 godzin. Przed pieczeniem usunąć korzenie, posmarować polędwicę oli­wą, owinąć szczelnie pergaminem lub folią aluminio­wą i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika (250— 300°) .

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone