RABOUT WOŁOWE LUB WIEPRZOWE PO WĘGIERSKU

RABOUT WOŁOWE LUB WIEPRZOWE PO WĘGIERSKU. 40 dag wieprzowiny lub wołowiny bez kości, 25 dag cebuli,2 ząbki czosnku, 5 dag smalcu, 1 łyżka pasty pomidorowej,3 dag słoniny, 3 konserwowe ogórki, 5 dag szynki lub baleronu, sól, cukier, pieprz, 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki.Słoninę oczyścić, drobno pokrajać i stopić na wolnym ogniu. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, do­dać do słoniny, lekko podrumienić. Mięso oczyścić, umyć, pokrajać w cienkie paski, dodać do cebuli, wy­mieszać, dodać smalec, osolić. Udusić na wolnym ogniu do miękkości. Szynkę lub baleron pokrajać tak jak mięso. Ogórki posiekać. Czosnek obrać, posiekać, ro­zetrzeć z solą. Przygotowane dodatki dusić z mięsem przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę, po­sypać posiekaną pietruszką. Podawać z dodatkiem ry­żu ugotowanego na sypko i surówek. Potrawa mięs­na i ryż muszą być bardzo gorące.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone