SCHAB, SZYNKA LUB CIELĘCINA PIECZONA W FOLII

SCHAB, SZYNKA LUB CIELĘCINA PIECZONIA W FOLII (8—12 porcji). 1—2 kg mięsa, 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka majeranku, sól, pleprs.Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Czosnek obrać, opłu­kać, posiekać, rozetrzeć z solą na miazgę. Przygoto­wanym czosnkiem natrzeć mięso, oprószyć pieprzem i majerankiem. Rozłożyć folię aluminiową, mięso poło­żyć w środku i szczelnie zawinąć. Przygotowane mięso ułożyć na brytfannie, wstawić do nagrzanego piekar­nika. Piec około 1 godziny. Podawać na gorąco pieczeń pokrajaną na porcje z dodatkiem pieczonych ziem­niaków i surówki z kapusty czerwonej lub sałaty, albo na zimno z sałatkami warzywnymi i sosami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone