STEK WIEPRZOWY

STEK WIEPRZOWY. 1/2 kg chudej szynki, 1 łyżka mąki, 2 ząbki czosnku, 15 dag cebuli, sól, 5 dag smalcu.Mięso oczyścić, umyć, pokrajać w poprzek włókien na porcje, zbić tłuczkiem lekko zwilżonym wodą, ufor­mować owalne steki. Czosnek drobniutko posiekać i równomiernie rozprowadzić na powierzchni steków, wciskając w mięso. Mąkę przesiać i oprószyć nią steki. Usmażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Na pozostałym smalcu zrumienić pokrajaną w półkrąż- ki cebulę. Usmażone mięso i cebulę osolić. Ułożyć ste­ki na półmisku obkładając cebulą. Podawać z dodat­kiem frytek lub pieczonych ziemniaków i z surów­kami. Cebulę można zastąpić dodatkiem usmażonych pieczarek.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone