SZEROKI ASORTYMENT

Warto za­pamiętać, że działają na organizm zakwaszająco. Dla­tego zaleca się łączenie wszystkich potraw mącznych i z kasz z warzywami bądź owocami. To samo dotyczy pieczywa. Asortyment potraw z mąki i kasz jest bardzo sze­roki. Warto je stosować w żywieniu rodziny, gdyż nie tylko wnoszą cenne wartości odżywcze, ale jednocześ­nie urozmaicają jadłospis. Rozwój przemysłu spożyw­czego sprawił, że makarony fabryczne stały się wy­robem mącznym występującym najczęściej na naszych stołach. Sztuka kulinarna dysponuje szerokim wybo­rem technik przyrządzania potraw z mąki. Mąka także wchodzi w skład wielu potraw przyrządzanych z in­nych produktów. Jest bowiem składnikiem stosowa­nym często do zagęszczania zup, warzyw i sosów, opró­szania przed smażeniem mięs, ryb i potraw z drobiu.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone