ZAPIEKANKA Z GRZYBÓW Z KIEŁBASKAMI- SKŁADNIKI

ZAPIEKANKA Z GRZYBÓW Z KIEŁBASKAMI. 1 kg bo- rowików, 25 dag cebuli, 1/2 szklanki oliwy lub oleju, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, 1 1/2 szklanki tartej bułki, 1 1/2 szklanki mleka, 30 dag serdelków lub pa­rówek, pieprz, 2 jajka. Cebulę i czosnek obrać, opłukać i bardzo drobno posiekać. Grzyby lub pieczarki oczyścić, umyć, osą­czyć, odkroić kapelusze, oczyszczone trzony — drobno poszatkować. Posiekaną cebulę z czosnkiem wsypać na patelnię z rozgrzaną oliwą łub olejem (1/4 szklanki), lekko podrumienić. Do zrumienionej cebuli dodać po­krojone trzony grzybów, wymieszać, dusić na wol­nym ogniu w przykrytym rondlu, ustawionym na płycie ochronnej, przez kilka minut, lekko podlać wodą, udusić do miękkości. Tartą bułkę zalać mle­kiem i pozostawić na kilka minut. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone