ZAPIEKANKA Z KASZY PERŁOWEJ- PRZYGOTOWANIE

Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem (1 łyżeczka) i posypać tartą bułką. Ugotowa­ną na sypko kaszę wymieszać z podsmażonym boczkiem, cebulą i posiekaną pietruszką, dodać połowę utartego sera i połowę mieszaniny mleka z jajkiem. Przypra­wić do smaku solą, pieprzem lub ostrą sproszkowaną papryką. Potrawa powinna być ostra. Przygotowaną mieszaninę wyłożyć do żaroodpornego naczynia, wy­równać powierzchnię, zalać resztą mlekr z jajkiem, posypać utartym serem. Zapiec wstawiając do na­grzanego piekarnika. Zapieczoną potrawę wyłożyć na półmisek, obsypać dookoła drobno posiekanym szczy­piorkiem wymieszanym z zieloną pietruszką. Podawać z dodatkiem sosu grzybowego albo pomidorowego i z surówką z zielonej sałaty z ziołami lub surówką ze świeżych ogórków.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone