ZUPA FASOLOWA Z MIĘSEM I KLUSKAMI- PRZYGOTOWANIE

Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drob­ną kostkę i wraz z warzywami lekko poddusić z do­datkiem smalcu, posolić. Przygotowane warzywa dodać do gotującego się miękkiego mięsa, dodając jedno­cześnie pokrojone grzyby. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, włożyć do zupy po kilku minutach gotowania mięsa wraz z warzywami. Gdy warzywa zaczynają mięknąć, włożyć do zupy kluski, przygoto­wane z przewidzianej w proporcji mąki i jajka, po­krojone w drobny makaronik. Ugotować. Ugotowaną zupę połączyć z fasolą, dodając ją wraz z wodą, w której się gotowała. Zaprawić zupę śmietaną, przy­prawić do smaku solą i pieprzem. Podawać bezpo­średnio po przyrządzeniu. Do każdej porcji włożyć odpowiednią ilość żeberek, posypać posiekaną zieloną pietruszką. Dobre efekty smakowe i kolorystyczne uzyskuje się wkładając do każdej porcji zupy po parę plasterków obranych ze skórki pomidorów świeżych lub mrożonych. Podawać zupę z dodatkiem pieczywa. Na zakończenie obiadu podać surówkę owocową w so­sie waniliowym.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Hej, mam na imię Adela i bardzo serdecznie chciałabym Cię przywitać na moim blogu. Mam nadzieję, że tematy, o których piszę Ci się spodobają i zostaniesz ze mną na dłużej 😉
© Wszelkie prawa zastrzeżone